Om oss

Vi som gjort böckerna heter John och Hanna Hallmén. Vi har en son, som heter Bruno, och han har också varit med. Det är han som är ute och letar efter minimonster.

John har tagit alla foton i böckerna (utom en spindelbild som Bruno har tagit, och en bild av John, som Hanna har tagit). John älskar att fotografera småkryp!

Hanna har skrivit texterna i böckerna (utom texten om minimonsterfoto, för den har faktiskt John skrivit). Hon älskar ord och bokstäver. Och ugglor, dans och kramar!

Bruno är åtta år, och brukar skriva berättelser och göra egna faktaböcker. Men det är bara när han vill sitta stilla. Annars är han ute och gungar eller klättrar i träd eller vänder på stenar och letar efter kryp. Bruno älskar också dans, och glittriga fiskar!

hbj_sign

Mersmak?

kryp_cover_small-2John har även gjort boken ”Kryp” som kom ut 2012 (Norstedts). I den hittar du massor av närgångna bilder på svenska småkryp! Texterna är skrivna av biologen och författaren Lars-Åke Janzon.

Boken ”Kryp” har översatts till flera språk och belönats med utmärkelsen ”Svensk bokkonst”. Den finns att köpa hos din lokala bokhandel eller på nätet:

Direktlänk till bokus | Direktlänk till adlibris 

Boken ”Kryp” har även inspirerat till en dansföreställning med samma namn. Föreställningen är riktad mot barn/ungdomar och för koreografin står Camilla Ekelöf : se här »

Sommaren 2015 ställer John ut sina foton på Abecita konstmuseum i Borås. Se mer här »

Fler länkar

Om du är intresserad av småkryp och makrofotografering – besök webbplatsen makrofokus.se »

Om du vill se fler bilder på småkryp – kika johnhallmen.se »

Mer information om Hanna finns på  hannahallmen.se »

Kontakta oss

Skicka epost till oss på adressen: mejl@kryp.se