Minimonstren vann!

Saxat från Svensk biblioteksförenings hemsida: Carl von Linné-plaketten 2015 tilldelas John och Hanna Hallmén för faktaboken Minimonster i naturen. 

Nominerade till Linné-plaketten!

Tjohoo, vad roligt! ”Minimonster i naturen” är en av tre finalister till bästa barnfackbok 2014!

Minimonster på Junibacken

På söndag den 7 juni håller John en minimonsterworkshop på Junibackens barnboksfestival. Välkommen till röda tältet klockan 11!

”Spana på små monster!”

Så här skriver Barnens bokklubb om Livet som minimonster: Bara titeln på den här boken får oss att smälta, bli nyfikna – och kasta oss över den: Livet som minimonster. 

Smakprov från nya boken

Här kan du läsa några smakprov från Livet som minimonster!

Natursidan.se om nya boken

Erik på natursidan.se har pratat med oss apropå ”Livet som minimonster”

Uppföljaren är här!

Nu finns vår nya bok ”Livet som minimonster” tillgänglig i bokhandeln och på biblioteken! Det här är uppföljaren till vår första bok ”Minimonster i naturen” (2014).

Insektsutflykt i Nackareservatet

Medlemmar i Entomologiska föreningen visar upp en del av de spännande kryp som finns runtom kring oss. Alla är välkomna, såväl nybörjare som luttrade entomologer, såväl vuxna som barn!

Fjärilarnas helg

Helgen 14–15 juni 2014 var det Fjärilarnas helg i Stora Vika. Vi letade kryp och fotade minimonster!

Sprötrekord!

Under soliga dagar i april-maj är det värt att titta noga på staplar med nyfällt timmer. Med lite tur kan man då få se en märklig skalbagge som heter timmerman.

”Familj går på monsterjakt”

Lokaltidningen Mitt i söderort har gjort en artikel som finns att att läsa här: http://tinyurl.com/q7coqfk

Pölsafari

När vi var ute i skogen nyligen upptäckte Bruno att det fanns små djur som levde i vattenpölarna. Vi fick idén att vi skulle försöka fånga in några för att ta oss en närmare titt.